Recents in Beach

Πρεμιέρα για το νέο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Ουγγαρία με τη νέα B-Class

Εγκαίνια με τη Mercedes-Benz Β-Class για το νέο εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας στο Kecskemet της Ουγγαρίας που ξεκίνησε την παραγωγή του με την προοπτική να λειτουργήσει επικουρικά στο εργοστάσιο του Rastatt προκειμένου η γερμανική φίρμα να αντεπεξέλθει στη ζήτηση για μοντέλα συμπαγών διαστάσεων.


"Με την έναρξη παραγωγής στο Kecskemet η Mercedes-Benz ανεβάζει ταχύτητα στην κατηγορία των συμπαγών διαστάσεων premium μοντέλων" δήλωσε ο D.Zetsche επικεφαλής της Daimler AG το οποίο όπως ανακοίνωσε θα φιλοξενήσει στο μέλλον και ένα ακόμα μοντέλο που θα κατέβει στην κατηγορία των συμπαγών διαστάσεων.


Ο λόγος για τη "CLA", ένα τετράθυρο coupe που έχει γίνει γνωστό ως μια μικρογραφία της CLS και το οποίο όταν περάσει στην παραγωγή –ίσως από το τέλος της χρονιάς- θα διεκδικήσει μια θέση στην αγορά φιλοδοξώντας να αποτελέσει μία από τις πλέον προσιτές προτάσεις της κατηγορίας.


Για αυτό ακριβώς το λόγο εξάλλου, η Mercedes-Benz επένδυσε 800 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας από τα συνολικά 1,4 δισεκατομμύρια έχει αφιερώσει στην κατασκευή συμπαγών διαστάσεων μοντέλων.


Κατά τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου D.Zetsche δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις αρχές της Ουγγαρίας για τη συνεργασία τους λέγοντας ότι: "…μας υποδέχτηκαν ως φίλους και μας στήριξαν ενεργά σε κάθε στάδιο εξέλιξης του εργοστασίου. Η αγόγγυστη αφοσίωσή τους ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της επιτυχούς έκβασης του project και θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό παράγοντα της επιτυχίας του εργοστασίου της Mercedes-Benz στο Kecskemet".


Αξίζει να σημειωθεί ότι το ουγγρικό εργοστάσιο θα λειτουργήσει συνδυαστικά με το γερμανικό εργοστάσιο του Rastatt όπου κατασκευάζεται ήδη η B-Class και θα ακολουθήσει η A-Class προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι παραγωγής και πωλήσεων.


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η συνδυαστική δυναμικότητα των δύο εργοστασίων ανέρχεται στις 450.000 μονάδες, μέγεθος που σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών εκτός του γερμανικού ομίλου, αντιστοιχεί στο 35% των συνολικών πωλήσεων που θα καταγράψει η Mercedes-Benz το 2012.




auto.in.gr




.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!