Recents in Beach

Αλλάζουν τα ωράρια εργασίας στα εργοστάσια της Apple

Η Apple Inc. και ένας σημαντικός προμηθευτής της, ο όμιλος Foxconn Technology Group της Ταϊβάν, συμφώνησαν σε μια σειρά αλλαγών στις εργασιακές πρακτικές στα κινεζικά εργοστάσια της Foxconn έπειτα από έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκαν προβλήματα με τις ώρες εργασίας, τις αμοιβές και την ασφάλεια, ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Δίκαιης Εργασίας (Fair Labor Association).


Από έρευνα διάρκειας ενός μήνα που πραγματοποίησε η εν λόγω ένωση διαπιστώθηκαν "σημαντικά ζητήματα" με τις συνθήκες εργασίας σε τρία εργοστάσια της Foxconn στη νότια πόλη Σενζέν, αναφέρεται σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη στην Ουάσινγκτον.


Η ένωση αναφέρει πως έκανε συστάσεις για μια σειρά βελτιώσεων αφού υπέβαλε ερωτήματα σε 35.000 εργάτες και διαπίστωσε υπερβολικές υπερωρίες, προβλήματα στις πληρωμές και αρκετούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια.


Ορισμένες από τις πρακτικές στα τρία εργοστάσια παραβιάζουν τους κινεζικούς νόμους για την εργασία, προσθέτει.


Στην έκθεση αναφέρεται πως η Foxconn υποσχέθηκε να μειώσει τις ώρες εργασίας στο νόμιμο όριο των 49 εβδομαδιαίως από τον Ιούλιο του 2013, με τις μηνιαίες υπερωρίες να μειώνονται επίσης από τις 80 στις 36 ώρες.


"Η Apple και ο προμηθευτής της, η Foxconn, συμφώνησαν στις οδηγίες μας, θα ελέγξουμε την πρόοδο και θα αναφέρουμε δημόσια", δήλωσε ο Άουρετ Φαν Χίρντεν, πρόεδρος της Fair Labor Association.


argoliki.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!