Εκτός από τη συσκευασία μέσα σε πλαστικό των περισσοτέρων φαγητών, ένας άλλος παράγοντας είναι ότι σε μεγάλο υψόμετρο η μύτη μας στεγνώνει (όσφρηση).
Καθώς το αεροπλάνο ανεβαίνει, η μεταβολή της πίεσης του αέρα μουδιάζει το ένα τρίτο περίπου της γεύσης μας. Έχουμε ακόμα όπως απεδείχθη σχετική ξηροστομία. Αποτέλεσμα γεύση και όσφρηση δεν λειτουργούν κανονικά. . Αυτό εξηγεί γιατί αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν αλάτι και πιπέρι σε μεγάλο βαθμό.
Η συσκευασία, κατάψυξη, ξήρανση, αποθήκευση και ειδικά σε μεγάλα ύψη π.χ. στα 30.000 πόδια συντελούν επίσης ώστε η γεύση των φαγητών μέσα στο αεροπλάνο να είναι άσχημη
Καλό θα ήταν, λένε οι ειδικοί, να μαγειρεύανε επί τόπου μέσα στο αεροπλάνο τα φαγητά, κάτι που φαίνεται επί του παρόντος ανέφικτο για λόγους ασφαλείας.
.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!