Recents in Beach

Τα περιστέρια έχουν ...GPS!

Η έκτη αίσθηση που επιτρέπει στα περιστέρια να προσανατολίζονται χάρη στο γήινο μαγνητικό πεδίο δεν βρίσκεται στο ράμφος τους, όπως πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, υποστηρίζει μια έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση Nature.



"Υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις ότι το περιστέρι διαθέτει ένα πραγματικό σύστημα πλοήγησης στο κεφάλι του, σαν να έχει GPS: είναι ικανό να καταγράφει τιμές από το μαγνητικό πεδίο αλλά επίσης και να εντοπίζει οπτικά και οσφρητικά στίγματα", εξήγησε ο Ερβέ Καντιού, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη.


Προηγούμενες έρευνες άφηναν να εννοηθεί ότι η εσωτερική πυξίδα που επιτρέπει στα πουλιά αυτά να προσανατολίζονται χάρη στο μαγνητικό πεδίο βρισκόταν κάτω από το δέρμα που καλύπτει το άνω τμήμα του ράμφους τους. Ωστόσο, η νέα έρευνα του Nature αμφισβητεί αυτήν την υπόθεση: ο Ντέιβιντ Κις από το Ινστιτούτο Μοριακής Παθολογίας της Βιέν, στην Αυστραλία, μαζί με τους συναδέλφους του, έδειξε ότι τα κύτταρα του περιστεριού που περιέχουν σίδηρο στην πραγματικότητα δεν είναι νευρώνες αλλά μακροφάγα, δηλαδή κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.


thebest.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!