Recents in Beach

Απίστευτες εικόνες: Η παρέμβαση του ανθρώπου στο ανάγλυφο της Γης! (pics)

Απίστευτες εικόνες τραβηγμένες χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης αποδεικνύουν από τη μια πλευρά την ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας των σύγχρονων ανθρώπινων πολιτισμών κι από την άλλη την τεράστια παρέμβαση του ανθρώπου στο φυσικό ανάγλυφο του πλανήτη που μας φιλοξενεί.


Δημιουργήσαμε τεχνητά νησιά με ουρανοξύστες, τεράστιες οδικές αρτηρίες για τις αυξημένες μεταφορικές μας ανάγκες, εξαφανίσαμε τεράστιες πράσινες εκτάσεις - φυσικούς πνεύμονες της Γης και πολλές άλλες ραγδαίες και έντονες αλλαγές, ορατές δια γυμνού οφθαλμού ακόμη κι απ' το Διάστημα.


Ο περασμένος αιώνας «σημαδεύτηκε» από την επικών διαστάσεων μετακίνηση πληθυσμού από τις αγροτικές περιοχές προς την πόλη. Το 2008, για πρώτη φορά στην ιστορία, ο πληθυσμός που διαβιούσε σε αστικές περιοχές ήταν περισσότερος από αυτόν στην ύπαιθρο.


Ο ΟΗΕ προβλέπει ότι, μέχρι το 2050, το 70% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει στις πόλεις, εγκαταλείποντας την επαρχία.


Στις εντυπωσιακές εικόνες που ακολουθούν, «προϊόν» μιας εξαιρετικής συνεργασίας ανάμεσα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, τη NASA και το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, καταγράφεται οπτικοποιημένη η επίδραση που είχε σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο η μαζική μετακίνηση πληθυσμών από δεκαετία σε δεκαετία.


Δείτε εδώ τις φωτό από το CNN:


Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Οντάριο, Η.Π.Α




Τεχεράνη, Ιράν


Τζάντλερ, Η.Π.Α


Λας Βέγκας, Η.Π.Α




technolnews.blogspot.com με πληροφορίες από το protothema.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!