Recents in Beach

To Google Drive παρουσίασε η Google (video)

Μετά από φημολογία ετών, η Google ανακοίνωσε την Τρίτη το Google Drive την υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων σε εικονικό και απομακρυσμένο δίσκο.

Η υπηρεσία βρίσκεται στο drive.google.com και σταδιακά θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή όλοι οι χρήστες.


Το σχετικό πρόγραμμα, που δίνει πρόσβαση στον εικονικό δίσκο από κάθε συσκευή, υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο, είναι ήδη διαθέσιμο για υπολογιστές με Windows και OS X και συσκευές Android. Αργότερα θα κυκλοφορήσει και για συσκευές iOS.


Η Google σχεδιάζει να ενσωματώσει το Google Drive σε υπηρεσίες της όπως τα Google Docs και θα δίνει τη δυνατότητα προβολής αρχείων, μοιράσματος και συνεργασίας.


Οι χρήστες του Google Drive θα έχουν δωρεάν στη διάθεση τους 5GB για να αποθηκεύουν όσα αρχεία τους ενδιαφέρουν. Μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος, μέχρι και... 16TB, προσφέρεται με μηνιαία συνδρομή.


Η αποθήκευση των δεδομένων «στο σύννεφο» λύνει το πρόβλημα του συγχρονισμού ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές, ενώ προσφέρει ασφάλεια σε περίπτωση κινδύνου απώλειας δεδομένων από αστοχία ή βλάβη του υπολογιστή.


Παρόμοια υπηρεσία προσφέρει εδώ και χρόνια το Dropbox (2GB δωρεάν με δυνατότητες αύξησης) ενώ πιο πρόσφατα εγκαινιάστηκε το SkyDrive της Microsoft (7GB δωρεάν) και το iCloud της Apple (5GB δωρεάν).


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!