Recents in Beach

Οταν ο άνθρωπος «περπάτησε» στο Διάστημα και άφησε το πρώτο του σκουπίδι (video)

Δείτε το μοναδικό και ιστορικό video που σας παρουσιάζει το TechNews. Αφορά ένα video που δημοσίευσε πρόσφατα η NASA και καταγράφει τον αστροναύτη Ed White να βγαίνει από το σκάφος και να κάνει μια βόλτα στο διαστημικό κενό! Ο White ήταν μέλος του πληρώματος της αποστολής Gemini-178 που έκανε τον διαστημικό περίπατο στις 3 Ιουνίου 1965.


Αυτή είναι η πρώτη καταγεγραμμένη "βόλτα", όμως ο πρώτος άνθρωπος που "περπάτησε" στο διάστημα ήταν ο Ρώσος κοσμοναύτης Alexei Leonov στις 18 Μαρτίου του ίδιου έτους.


Το πρώτο διαστημικό «σκουπίδι»
Ο White έκανε αυτή τη μοναδική βόλτα στον διαστημικό "αέρα" όταν το Gemini IV βρισκόταν 350 km πάνω από τη Hawai και κινούνταν με ταχύτητα 30.000 km/h. Ο White εντυπωσιάστηκε τόσο όπως ήταν αναμενόμενο από αυτή την εμπειρία που οι άνθρωποι του Κέντρου Ελέγχου της NASA δυσκολεύτηκαν να τον πείσουν να επιστρέψει στο σκάφος του. Στο video διακρίνεται σε κάποιο σημείο (2:23) ένα γάντι μέσα από το σκάφος να φεύγει με ταχύτητα στο Διάστημα. Αυτό το γάντι θεωρείται το πρώτο διαστημικό "σκουπίδι" του ανθρώπου.


Δείτε το βίντεο:

technolnews.blogspot.com




.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!