Recents in Beach

Απίστευτο και... νόστιμο: Εκτυπωτής σοκολάτας! (video)

Τελειοποιημένος και έτοιμος να βγει στην αγορά μέσα στον Απρίλιο είναι ένας πρωτότυπος εκτυπωτής που δημιούργησαν πέρυσι βρετανοί επιστήμονες.


Το «δυνατό» σημείο του συγκεκριμένου εκτυπωτή δεν είναι οι εκτυπώσεις υψηλής ευκρίνειας, αλλά οι εκτυπώσεις... σοκολάτας, οι οποίες πάντως είναι 3D.


Σύμφωνα με τον Dr Liang Hao επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων, από το πανεπιστήμιο του Έξετερ και ιδρυτή της εταιρίας Choc Edge που έφτιαξε τον εκτυπωτή, το μηχάνημα δεν χρησιμοποιεί καλούπια, αλλά «τυπώνει» τη σοκολάτα σε στρώσεις, μέχρι να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Το μόνο που χρειάζεται, είναι να βάλει ο χρήστης στην ειδική υποδοχή του εκτυπωτή, αντί για μελάνι, λιωμένη σοκολάτα και να δημιουργήσει το σχήμα του γλυκού που θέλει.


Οι επιστήμονες είχαν δημιουργήσει τον πρώτο σοκολατοεκτυπωτή πέρυσι, αλλά τώρα τον βελτίωσαν και απλοποίησαν τη χρήση του.


Ήδη αρκετοί έμποροι και ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποκτήσουν τον γλυκό εκτυπωτή.


Τονίζεται πάντως, ότι δεν είναι ο πρώτος εκτυπωτής που κάνει βρώσιμες εκτυπώσεις. Το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology) έχει δημιουργήσει ένα παρόμοιο μηχάνημα, τον Digital Chocolatier.


Δείτε πως δουλεύει ο σοκολατοεκτυπωτής



skai.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!