Recents in Beach

14 εκ. ευρώ για στήριξη φωτοβολταϊκών επενδύσεων

Το Τραπεζικό σύστημα είναι διατεθειμένο να παράσχει σημαντική στήριξη σε 73 φωτοβολταϊκά πάρκα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία KLT, αδυνατεί να ολοκληρώσει την εγκατάσταση αυτών των 73 πάρκων τα οποία έμειναν χωρίς χρηματοδότηση.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων, εννέα πιστώτριες τράπεζες, με το συντονισμό της Emporiki Bank, συμφώνησαν να δώσουν ένα "σωσίβιο" στήριξης με σκοπό την ολοκλήρωση των επενδύσεων που παραμένουν στον αέρα και κινδυνεύουν με ματαίωση.


Η συμφωνία επετεύχθη την Πέμπτη και προβλέπει και haircut σε ποσοστό έως και 40% επί της αξίας των επιταγών τις οποίες είχαν δώσει οι επενδυτές στην KLT.


Στο τραπεζικό σχέδιο «διάσωσης», εκτός της Emporiki Bank πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνονται και οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Κύπρου, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ελληνική, Proton, Probank και FBB, οι οποίες ενισχύσουν τις επενδύσεις με χρηματοδότηση της τάξης των 12-15 εκ. ευρώ.


Χθες πραγματοποιήθηκε συνέλευση των 60 περίπου επενδυτών, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τα εν λόγω φωτοβολταϊκά πάρκα προκειμένου να αποδεχθούν τους όρους που προτάθηκαν από τις πιστώτριες τράπεζες.


technolnews.blogspot.com


.::TechNews... the e-magazine::. Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!