Recents in Beach

Το 2013 οι πρώτες μνήμες DDR4

Σε λίγο καιρό θα είναι παρελθόν οι αργές μνήμες DDR2 και θα αντικατασταθούν με νέες πιο γρήγορες, που θα αντέχουν περισσότερο και θα χρειάζονται λιγότερη ενέργεια από την κεντρική μονάδα του υπολογιστή, ενώ θα εξοικονομούν και ρεύμα, κάνοντας οικονομία.


Ήδη η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών Micron ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει δείγματα των μνημών RAM επόμενης γενιάς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, οι μνήμες DDR4 θα φτάσουν στη λιανική αγορά των υπολογιστών μέσα στην επόμενη χρονιά, ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα και στην κατασκευή των νέων υπολογιστών.


Οι μνήμες DDR4, που θα κατασκευαστούν, θα καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τις DDR3 που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή, με την ενέργεια που χρειάζονται να ξεκινά από τα 1,2V. Επίσης, θα προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες από τις DDR3, με την αφετηρία της συχνότητας λειτουργίας να έχει οριστεί στα 2133 MHz. Οι προδιαγραφές του προτύπου DDR4 δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη, όμως αναμένεται να γίνει σύντομα, ώστε να οριστικοποιηθούν οι προδιαγραφές, που θα διέπουν τη χρησιμοποίηση τους.


Μέχρι τώρα, είναι όλα σε πρώιμο στάδιο και δεν γνωρίζουμε το κόστος κατασκευής μνημών DDR4, ούτε το κόστος που θα έχουν στην αγορά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κυκλοφορία τους δε θα σημάνει αυτόματα την απόσυρση των DDR3, καθώς-όπως έχουμε δει και στο παρελθόν-κάθε νέα τεχνολογία κυκλοφορεί παράλληλα με την προηγούμενη για ένα χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι ανάγκες όσων αναζητούν ένα φθηνό προϊόν και δεν θέλουν ακόμη να χρησιμοποιήσουν το νέο.


attikipress.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!