Recents in Beach

Tech4Good: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των Εθελοντικών Οργανώσεων

Εκδήλωση με τον τίτλο ‘‘Tech4Good: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των Εθελοντικών Οργανώσεων’’ πραγματοποιήθηκε από τη Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με την EuroCharity, με σκοπό την παρουσίαση των εύκολων και απλων τρόπων με τους οποίους μπορούν να βοηθηθούν οι εθελοντικοί οργανισμοί για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη δράση τους. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διεθνούς φήμης brand strategist, κ. Peter Economides.


Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλέγμα δράσεων που αναπτύσσει η Microsoft, επιδιώκοντας την αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής προόδου. Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft υποστηρίζει το έργο Μη Κυβερνητικών και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών παρέχοντάς τους δωρεάν λογισμικό, καθώς και ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους που αυτοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν εποικοδομητικά τα εργαλεία της πληροφορικής, επιτυγχάνοντας καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και υποδομών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 50 Μη Κυβερνητικοί και Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δωρεάν προϊόντα λογισμικού από τη Microsoft.


Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο κ. Ernst-Jan Stigter, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς σημείωσε: «Στη Microsoft πιστεύουμε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να τίθεται στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και για το λόγο αυτό αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες που προωθούν τη διείσδυση της τεχνολογίας σε όλο το φάσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Αντιλαμβανόμενοι την αξία της δράσης των εθελοντικών οργανώσεων και με την επιθυμία να σταθούμε αρωγοί, τις συνδράμουμε προσφέροντάς τους σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας που θα τις βοηθήσουν σημαντικά προκειμένου να συνεχίσουν το αξιόλογο έργο τους. Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει με τον τρόπο αυτό ένα σημαντικό αριθμό οργανισμών και το γεγονός αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».




O κ. Peter Michel Heilmann, Πρόεδρος της Eurocharity, ανέφερε στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων: «Η EuroCharity, στηρίζει ενεργά κάθε δυναμική πρωτοβουλία που αναδύεται μέσα από την κοινωνία των πολιτών και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. Για το λόγο αυτό στεκόμαστε έμπρακτα αρωγός στο κοινωνικό έργο πάνω από 350 ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα. Πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή, μας κάνουν να νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι που η Microsoft Ελλάς είναι μέλος του δικτύου της EuroCharity και έχουμε αναπτύξει μια μακροχρόνια και στενή συνεργασία».


Ο brand strategist κ. Peter Economides, κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, μίλησε για τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ενίσχυση της προβολής και του έργου των εθελοντικών οργανώσεων.


Αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλέον αποκτήσει στη σύγχρονη επικοινωνία και εκτιμώντας τα σημαντικά οφέλη που μπορούν να εξασφαλίσουν από τη μεθοδική αξιοποίησή τους οι εθελοντικές οργανώσεις, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης του κοινού, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης των δραστηριοτήτων τους, η εκδήλωση έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης τις δυνατότητες αξιοποίησής τους.


Στους βασικούς άξονες του προγράμματος ΕΚΕ της Microsoft Ελλάς αναφέρθηκε η κα Τινίτα Γεωργαντζή, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Εμπειρίας Πελατών της Microsoft Ελλάς. Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τη δυνατότητα δωρεάν απόκτησης προγραμμάτων λογισμικού της Microsoft και παρουσίασε τη διαδικασία που απαιτείται να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτησή του. Ο κ. Μανώλης Λαμπόβας, Assistant Marketing & Program Manager της HePIS (Hellenic Professionals Informatics Society) ανέδειξε τη σημασία ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων στην Ελλάδα. Αμέσως μετά ο Δρ. Δημήτριος Ν. Χαραλαμπίδης από την Ελληνογαλλική Σχολή «Saint Joseph» παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία συνεισφέρει στην ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών μεθόδων, ενώ η κα Γιώτα Παπαρίδου, Μέλος ΔΣ του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας) αναφέρθηκε στις συνέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο ΣΕΠΕ και στη Microsoft Ελλάς.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση σχετικά με τις σύγχρονες πρακτικές για την εξασφάλιση της συνεχούς ανάπτυξης των εθελοντικών οργανώσεων εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.


protothema.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!