Recents in Beach

Για πρώτη φορά ανθρώπινο μάτι είδε άλλη «Γη» στο Διάστημα

Η εικόνα πλανήτη που έχει χαρακτηριστικά σχετικά παραπλήσια με τον δικό μας, καταγράφηκε μέσω του τηλεσκοπίου Spitzer Space Telescope της NASA.


Η «υπερΓή» που είναι διπλάσια από τον πλανήτη μας και με οκταπλάσια μάζα, έχει την ονομασία 55 Cancrie και περιστρέφεται γύρω από το ομώνυμο άστρο που απέχει 41 έτη φωτός και βρίσκεται στον αστερισμό του Καρκίνου. Η περιστροφή της είναι ταχύτερη και κάθε ημέρα διαρκεί 18 γήινες ώρες.


Το μέγεθός της και η εγγύτητα προς το άστρο την καθιστά μη κατοικήσιμη, αλλά η καταγραφή της εικόνας της είναι η πρώτη που επετεύχθη ποτέ για πλανήτες αυτού του τύπου και ανοίγει το δρόμο για ακόμη λεπτομερέστερες έρευνες.
Η ανακάλυψη του πλανήτη έγινε το 2004.


«Το τηλεσκόπιό μας μας εξέπληξε και πάλι πρωτοπορώντας στην μελέτη της ατμόσφαιρας απομακρυσμένων πλανητών και ανοίγοντας το δρόμο για το επόμενο, το James Webb Space Telescope, που θα εφαρμόσει παρεμφερείς τεχνικές αναζήτησης πιθανώς κατοικήσιμων πλανητών», είπε ο επικεφαλής του προγράμματος Μπιλ Ντανς.


Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, είναι πολύ πιθανό ο πλανήτης να έχει νερό, αλλά ο συνδυασμός μάζας και υψηλών θερμοκρασιών τον έχει μετατρέψει σε μία τεράστια παχύρρευστη σφαίρα.


ethnos.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!