Recents in Beach

Διεθνές συνέδριο για τη νανοτεχνολογία

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται και φέτος στο Ηράκλειο το ελληνορωσικό συνέδριο "Bionanotox 2012", στο οποίο μετέχουν επιστήμονες από Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Τσεχία και Ελλάδα. Θέμα του εξαήμερου διεθνούς συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν το προσεχές Σάββατο 12 Μαΐου, είναι "Βιοπολυμερή και νανοϋλικά: Πρόσφατες εξελίξεις και θέματα ασφαλείας-Τοξικολογίας" και χώρος φιλοξενίας ξενοδοχείο της Αμμουδάρας Ηρακλείου.


«Τα βιοπροϊόντα, που βρίσκουν εφαρμογή σε διάφορους τομείς από τη φαρμακολογία, την ιατρική αλλά και τη βιομηχανία, έχουν ιδιαίτερες ιδιότητες, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν ούτως ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δε θα δημιουργηθούν προβλήματα στον άνθρωπο και στο περιβάλλον», ανέφερε ο Αριστείδης Μ. Τσατσάκης, MSc (Org Chem), PhD (Chem), DSc (Biol), ERT (Eur Registered Toxicologist), καθηγητής Τοξικολογίας και διευθυντής Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών & Μονάδας Τοξικολογίας.


Η διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου είναι αποτέλεσμα της μακράς και αγαστής συνεργασίας εικοσαετίας και πλέον μεταξύ Ρώσων και Ελλήνων επιστημόνων σε αυτό το ερευνητικό πεδίο, στο πλαίσιο διμερών επιστημονικών προγραμμάτων. Οι επιστήμονες που παρακολουθούν το συνέδριο είναι από τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών και από διαπρεπή πανεπιστήμια και τεχνολογικά ινστιτούτα της Ρωσίας, της Ευρώπης και της Αμερικής.


Το συνέδριο έχει ως πρωταρχικό στόχο να φέρει σε επαφή τους Ρώσους και Έλληνες επιστήμονες που διεξάγουν έρευνα στο ευρύτερο πεδίο της βιονανοτεχνολογίας - σύγχρονης επιστημονικής κατεύθυνσης που υπόσχεται πολλά οφέλη στην ανθρωπότητα. Αναμένεται να συμβάλλει στην επέκταση της ήδη υπάρχουσας πολιτιστικής συνεργασίας και των πολιτιστικών επαφών, που μετρούν αιώνες στη σφαίρα της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στις κατευθύνσεις αιχμής, ενισχύοντας αμφοτέρων την ανταγωνιστικότητα και το ερευνητικό δυναμικό.


Τα θέματα βιονανοτεχνολογίας αφορούν πολλούς επιστημονικούς κλάδους - τη βιολογία, τη χημεία, την τοξικολογία, τη νανοτεχνολογία και τη βιοτεχνολογία με εφαρμογές στην ιατρική, τη φαρμακολογία αλλά και το ευρύτερο βιομηχανικό τομέα.
Στον εναρκτήριο χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, το "παρών" έδωσε ο μορφωτικός ακόλουθος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Evgeny N. Petrovichev.


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!