Recents in Beach

Aλγόριθμος του MIT αναγνωρίζει την ψυχική διάθεση του ατόμου από το χαμόγελο του

Ο αλγόριθμoς, ο οποίος κατασκευάστηκε από φοιτητές του MIT, έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς μπορεί-μέσω της φωτογραφίας που έχει ανεβάσει ο καθένας-να αναγνωρίσει από το χαμόγελο τους την ψυχική του διάθεση εκείνη την στιγμή και το αν είναι αληθινό το χαμόγελο ή όχι.


Σύμφωνα με έρευνες, ο δεύτερος πιο συνηθισμένος λόγος είναι να προσποιούμαστε ότι είμαστε χαρούμενοι και ο τρίτος η απογοήτευση και φυσικά ο πρώτος είναι το πραγματικό χαμόγελο.


Η νέα τεχνολογία του MIT αναγνωρίζει με μεγάλη ακρίβεια την αιτία ενός χαμόγελου, αναλύοντας τα φυσικά χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, ένα αυθόρμητο χαμόγελο είναι κάπως διαφορετικό από ένα ηθελημένο και αντίστοιχα ένα χαμόγελο χαράς ξεχωρίζει από ένα άλλο που κρύβει απογοήτευση.


Ειδικά για την τελευταία κατηγορία, οι αλγόριθμοι του MIT υπόσχονται αναγνώριση ακρίβειας 90% επεξεργαζόμενοι μια απλή φωτογραφία, γεγονός που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών παγκοσμίως με σκοπό να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή ή να αγοράσουν για δικούς τους σκοπούς την πατέντα.


techgear.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!