Recents in Beach

Σε εργοστάσια της Opel θα κατασκευάζονται μοντέλα Chevrolet

Κλειδί για την κερδοφορία της Opel είναι η πλήρης αξιοποίηση της δυναμικότητας των εργοστασίων της, κάτι που ενδεχομένως να φέρει, εκτός απο γαλλικά μοντέλα στο πλαίσιο συνεργασίας GM-PSA/Peugeot-Citroen και μοντέλα της Chevrolet στις γραμμές παραγωγής της γερμανικής φίρμας 
Σχεδόν ταυτόχρονα με την αποκάλυψη ενός νέου συμπαγών διαστάσεων SUV από τη Chevrolet, η Opel ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να καταπολεμήσει το φαινόμενο της πλεονάζουσας παραγωγής, αναλαμβάνοντας –και- την κατασκευή ενός νέου μοντέλου της "αμερικανικής" φίρμας.


Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής φίρμας Karl Friedrich Stracke, η διοίκηση της Opel μελετά πολλά εναλλακτικά σενάρια προκειμένου η φίρμα να επιστρέψει στην κερδοφορία, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία με την PSA/Peugeot-Citroen θα σημάνει μια αμφίδρομη μετατόπιση παραγωγής και εξέλιξης νέων οχημάτων μεταξύ των τριών εταιρειών.


Έτσι, ανάμεσα στις λύσεις που φαίνεται να βρίσκονται υπό συζήτηση, είναι η σύσφιξη των –βιομηχανικών- δεσμών με εταιρείες του ομίλου GM όπως η Chevrolet, στοιχείο που αναμένεται να οδηγήσει κάποια μοντέλα της φίρμας που τώρα κατασκευάζονται στην Κορέα, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Opel ως ένας τρόπος αξιοποίησης της δυναμικότητας των εργοστασίων της γερμανικής φίρμας.


Υπενθυμίζεται επίσης ότι πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το C5 να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Opel στο Ruesselsheim.


Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση σε σχέση με την ταυτότητα των μοντέλων της Chevrolet που θα βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής των ευρωπαϊκών εργοστασίων της Opel, πληροφορίες κάνουν λόγο για τα Cruze και Aveo, ενώ δεν αποκλείεται να ισχύσει το ίδιο και για το νέο Chevrolet Trax, ένα συμπαγών διαστάσεων SUV που θα λανσαριστεί την άνοιξη του 2013 και το οποίο βασίζεται σε κοινή πλατφόρμα με το αντίστοιχης κατηγορίας Opel Mokka.


Το τελευταίο, όπως εξάλλου και το νέο αστικό μοντέλο της Opel, Adam, αναμένεται να διαδραματίσουν επίσης σημαντικό ρόλο στην επάνοδο της γερμανικής φίρμας στην κερδοφορία καθώς αντιπροσωπεύουν την είσοδό της σε δύο νέες και ιδιαίτερα δημοφιλείς κατηγορίες.


Εκτός από την πλήρη αξιοποίηση της δυναμικότητας των εργοστασίων της μέσω νέων συμφωνιών και τα νέα μοντέλα από τα σχέδια της Opel δεν λείπει και η επέκταση της σε νέες αγορές όπως η Αυστραλία, η Νότιος Αμερική και η Βόρεια Αφρική, Σε συνδυασμό με την ενίσχυση της παρουσίας της σε Κίνα και Ρωσία.


auto.in.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!