Recents in Beach

Το πυρακτωμένο άστρο του πλανητικού μας συστήματος (video - SDO NASA)

Απίστευτης ομορφιάς εικόνες μας δίνει το Τμήμα Παρατήρησης του Ήλιου της NASA (SDO - Solar Dynamics Observatory, NASA).


Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε παρουσιάζει εικόνες στις οποίες έγινε περαιτέρω επεξεργασία ενίσχυσης του ορατού φάσματος. Η προβολή του ηλίου με αυτόν τον τρόπο δεν παρουσιάζει κάποια επιστημονική αξία, παρόλα αυτά ο νέος τρόπος απεικόνισης του άστρου που δίνει ζωή στον πλανήτη μας είναι μοναδικά όμορφος!


Στο αυθεντικό καρέ χρησιμοποιήθηκε ακραία υπεριώδης ακτινοβολία 171 Angsrom. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να γίνει ορατό το πλάσμα της ατμόσφαιρας του Ηλίου που καλείται "Κορόνα" και κυμαίνεται γύρω στους 600000 Κέλβιν (599127 βαθμούς Κελσίου).


Οι τυρβώδεις ροές που φαίνονται στο video αντιπροσωπεύουν το πλάσμα που συγκρατείται λόγω του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου. Το πλάσμα είναι συγκεντρωμένο στις λεγόμενες "ενεργές περιοχές" (active regions), περιοχές όπου το μαγνητικό πεδίο είναι ισχυρότερο. Αυτές οι περιοχές υπό το ορατό φάσμα του φωτός εμφανίζονται ως ηλιακές κηλίδες, για τις οποίες έχουμε κάνει αρκετές φορές αναφορά στο TechNews κυρίως σε περιπτώσεις ηλιακών εκλάμψεων, εκρήξεων και ηλιακών καταιγίδων.


Το video περιέχει εικόνες που τραβήχτηκαν επί 24 ώρες ηλιακής δραστηριότητας στις 25 Σεπτεμβρίου 2011.


Απολαύστε το Video:

technolnews.blogspot.com


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!