Recents in Beach

"Υβριδικό" ποδήλατο από την Audi! (video)

Πηγές ενέργειας για το υβριδικό αυτό ποδήλατο είναι η βιολογική (του ανθρώπου) και η ηλεκτρική.


Το Wörthersee της Audi με την ενίσχυση του ηλεκτρικού κινητήρα μπορεί να «πιάσει» μέχρι και τα 80km/h!


Δίνει τη δυνατότητα επιλογής ώστε να το οδηγείτε μόνο με τα πεντάλ σαν ένα κλασικό ποδήλατο ή να σας "οδηγήσει" αυτό με την ηλεκτρική ενέργεια, στηρίζοντάς σας ώστε να εκτελέσετε εντυπωσιακά κόλπα. Έτσι η Audi που μας είχε συνηθίσει μόνο σε τετράτροχα, ανοίγει μια νέα σελίδα και μια νέα κατηγορία στα ηλεκτρικά ποδήλατα.


Ο ηλεκτρικός κινητήρας
Το Wörthersee έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από μηχανικούς της Audi μέχρι και την παραμικρή του λεπτομέρεια - από το τιμόνι ως τις ζάντες. Είναι εξαιρετικά ελαφρύ για το είδος του (ο σκελετός από ανθρακόνημα ζυγίζει μόλις 1,6 κιλά ενώ το συνολικό βάρος του ποδηλάτου με όλα τα εξαρτήματα είναι 21 κιλά) και διαθέτει κινητήρα 2,3 kW – τον πιο ισχυρό που υπάρχει σε ποδήλατο, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του.


Η ισχύς αυτή προσφέρει έξτρα ώθηση για ισορροπία και ταχύτητα 50 χλμ την ώρα στο αυτόματο πρόγραμμα – όταν δηλαδή ο αναβάτης νιώθει κουρασμένος και αφήνει το ποδήλατο να κινηθεί μόνο του. Αν ο ποδηλάτης χρησιμοποιήσει την ηλεκτροκίνηση παράλληλα με τα πεντάλ, η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να φθάσει τα 80km/h, ικανή να του... χαρίσει μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα με ποδήλατο σε πολλούς δρόμους.


Η ηλεκτρική ισχύς του νέου e-bike της Audi στηρίζεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία μπορεί να επαναφορτισθεί πλήρως σε 2,5 ώρες ή να αντικατασταθεί εύκολα με μια ήδη φορτισμένη «αναπληρωματική» μπαταρία. Η αυτονομία του, όταν κινείται με το μέγιστο της ταχύτητας, κυμαίνεται από 50 ως 70 χλμ.



technolnews.blogspot.com


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!