Recents in Beach

Ηλεκτρικό αεροπλάνο έσπασε το φράγμα των 321 χιλιομέτρων τηνά ώρα

Το φράγμα των 321 χιλιομέτρων (200 μίλια) την ώρα έσπασε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα ένα ηλεκτρικό αεροπλάνο. Πιλότος ήταν ο Τσιπ Γέιτς, που πέταξε με ένα Long-ΕΖ, το οποίο έχει τροποποιήσει ο ίδιος στην προσπάθειά του να διασχίσει τον Ατλαντικό.

Στον ίδιο ανήκει το ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρική μοτοσικλέτα, με την οποία έφτασε τα 315 χιλιόμετρα την ώρα στις αλυκές Μπόνβιλ στη Γιούτα.

Η μοτοσικλέτα ήταν η μεγάλη του αγάπη για χρόνια, αλλά πρόσφατα έστρεψε το ενδιαφέρον του στους ουρανούς. Στην πρώτη του κιόλας πτήση με ηλεκτρικό αεροσκάφος, ο Γέιτς κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ.

Για την ακρίβεια, ο πιλότος έπιασε ταχύτητα 326 χιλιομέτρων την ώρα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 281 χιλιομέτρων την ώρα και αυτό παρότι κάποια στιγμή χάλασε το χειριστήριο ελέγχου και αναγκάστηκε να προσγειωθεί με δυσκολία.

Μετά το τέλος της πτήσης, ο Γέιτς δήλωσε ότι υπάρχει περιθώριο για νέο ρεκόρ ταχύτητας με τις τρέχουσες προδιαγραφές του αεροσκάφους και ότι η ομάδα των τεχνικών του αντικαθιστά την μπαταρία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύντομα θα συνεχίσει εκ νέου την προσπάθειά του.

Η πτήση του Γέιτς έγινε στην έρημο Μοχάβη στην Καλιφόρνια και διήρκεσε 16 λεπτά. Τα κατάφερε με τη δική του εκδοχή του αεροσκάφους που κατασκεύασε ο Μπερτ Ρούταν, το οποίο ήδη κατέχει πολλά ρεκόρ αντοχής και ταχύτητας χάρη στον πολύ καλό σχεδιασμό του. Το αεροπλάνο αναπτύσσει εύκολα ταχύτητες άνω των 320 χιλιομέτρων, χρησιμοποιώντας κανονικούς κινητήρες αεροσκαφών.

Ο Γέιτς ελπίζει πως τα ρεκόρ του θα βοηθήσουν στον σχεδιασμό ηλεκτρικών αεροπλάνων που θα μπορούν να πετούν πολλές ώρες.

tanea.gr

Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!