Recents in Beach

Τι είναι η Επιστήμη; (video)

Ο Nobelist Φυσικός (1965), κορυφαίος ερευνητής της Κβαντικής Ηλεκτροδυναμικής και Κβαντικής Μηχανικής, μέσω ενός video παρουσιάζει με ιδιαίτερο χιούμορ τι είναι η Επιστήμη.


Για το τι είναι η Επιστήμη, ο Feynan λέει:


Αν μια υπόθεση αναιρείται από κάποιο πείραμα, τότε είναι λανθασμένη. Δεν έχει σημασία πόσο όμορφη είναι ή ποιος τη διατύπωσε ή πόσο έξυπνος ήταν αυτός που τη διατύπωσε. 
Αν αναιρείται από πείραμα, είναι λάθος.

Δείτε το video:



Ο Richard Feynman (11 Μαΐου 1918 - 15 Φεβρουαρίου 1988), ήταν ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς Φυσικούς, με σημαντική δουλειά στην Κβαντική Μηχανική, ειδικά για στην ανάπτυξη της Κβαντικής Ηλεκτροδυναμικής. Άλλες σημαντικές συνεισφορές του, μεταξύ άλλων, είναι η πρόβλεψη της ύπαρξης των quarcs και η εξήγηση της υπερρευστότητας του υγρού Hλίου.


Κατά τη διάρκεια της ζωής του, o Feynman έγινε ένας από τους πιο διάσημους επιστήμονες στον κόσμο. Σε μια δημοσκόπηση το 1999 από 130 κορυφαίους φυσικούς σε όλο τον κόσμο από το βρετανικό περιοδικό "Physics World" είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους δέκα μεγαλύτερους φυσικούς όλων των εποχών.


Επιπλέον συμμετείχε στην ανάπτυξη της ατομικής βόμβας και ήταν μέλος της επιτροπής που διερεύνησε την καταστροφή του διαστημικού λεωφορείου Challenger. Εκτός από την εργασία του στη θεωρητική φυσική, o Feynman πρωτοστάτησε στον τομέα των κβαντικών υπολογιστών, σε μια εποχή που δεν γνώριζαν καλά-καλά τον συμβατικό υπολογιστή και εισήγαγε την έννοια της νανοτεχνολογίας, αποδεικνύοντας ότι ήταν δεκαετίες μπροστά από την εποχή του.


technolnews.blogspot.com


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!