Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κουνάς τα χέρια σου, ελέγχεις την οθόνη! (video)

Μια επαναστατική τεχνολογία ελέγχου μιας οθόνης υπολογιστή ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Oblong. Η τεχνολογία επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει την οθόνη χωρίς να χρειάζεται πληκτρολόγιο ή ποντίκι αλλά κάνοντας διάφορες κινήσεις με τα χέρια του και μάλιστα όχι πάνω στην οθόνη (όπως συμβαίνει με τις οθόνες αφής) αλλά ευρισκόμενος σε αρκετή απόσταση από αυτή. Μάλιστα η τεχνολογία επιτρέπει σε δύο ή και περισσότερα άτομα να εργάζονται ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη.


Οι εφαρμογές
Η τεχνολογία ονομάζεται g-speak και σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξής της βρίσκει εφαρμογή σε video wall. Οι δημιουργοί της πάντως ευελπιστούν ότι σύντομα θα βρει εφαρμογή και σε μικρότερου μεγέθους επιφάνειες και οθόνες.


Η g-speak θυμίζει έντονα την ταινία Minority Report του Στίβεν Σπίλμπεργκ στην οποία ο Τομ Κρουζ χρησιμοποιεί ως μέλος μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας μια τέτοια τεχνολογία για να επεξεργαστεί διαφόρων ειδών δεδομένα και αρχεία. Η Oblong σε πρώτη φάση θέλει να διαθέσει την τεχνολογία της σε αστυνομικές υπηρεσίες κάνοντας πραγματικότητα την ταινία επιστημονικής φαντασίας.


tovima.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!