Recents in Beach

Ετοιμάζει ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα! (video)


Στις 16 Αυγούστου του 1960 ο πιλότος της αμερικανικής αεροπορίας Τζο Κίτινγκερ φόρεσε μια στολή αστροναύτη, σκαρφάλωσε στη γόνδολα ενός αερόστατου, ανέβηκε στα 31.333 μέτρα επάνω από τη Γη και... πήδηξε. Η μεγαλύτερη βουτιά που έγινε ποτέ από τον ουρανό διήρκεσε 4 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Σε λίγο καιρό ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ θα προσπαθήσει να ανέβει ακόμη πιο ψηλά και να πέσει ακόμη πιο γρήγορα. Ηδη την περασμένη Τετάρτη ολοκλήρωσε επιτυχώς ένα δοκιμαστικό άλμα από τα 29.500 μέτρα. 


Δείτε την προετοιμασία της αποστολής:



Ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ ξεκίνησε την ελεύθερη πτώση στην ηλικία των 16 ετών και έχει κατακτήσει πολλά ρεκόρ, τόσο στην ελεύθερη πτώση όσο και στο BASE jumping, πηδώντας μεταξύ άλλων από το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το διαστημικό άλμα του γίνεται σε συνεργασία με τη Red Bull στο πλαίσιο του προγράμματος Red Bull Stratos, του οποίου τεχνικός διευθυντής είναι ο Αρτ Τόμσον. Ο Αρτ Τόμσον έχει εργαστεί στην ανάπτυξη του βομβαρδιστικού Stealth B-2, ενώ είναι συνιδρυτής της εταιρείας Sage Cheshire Aerospace στο Λάνκαστερ της Καλιφόρνιας.




Πρωτιές και ρεκόρ

  • Το 1999 κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ για το ψηλότερο άλμα με αλεξίπτωτο από κτίριο πέφτοντας από τους Petronas Towers στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Την ίδια χρονιά έθεσε επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ για το χαμηλότερο BASE jump στην Ιστορία πηδώντας από το χέρι του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
  • Τον Ιούλιο του 2003 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πέρασε με ελεύθερη πτώση από τη μία πλευρά της Μάγχης στην άλλη με τη βοήθεια ενός ειδικά φτιαγμένου «πανιού».
  • Τον Ιούνιο του 2004 υπήρξε επίσης ο πρώτος που πήδηξε με BASE jump από την άρτι ολοκληρωθείσα γέφυρα του Μιγιό στη Γαλλία.
  • Τον Αύγουστο του 2006 έπεσε με ελεύθερη πτώση στο κτίριο Turning Torso στο Μάλμε της Σουηδίας και στη συνέχεια πραγματοποίησε BASE jump από αυτό.
  • Τον Δεκέμβριο του 2007 έγινε ο πρώτος που πήδηξε από το Taipei 101, το ψηλότερο τότε κτίριο του κόσμου, στην Ταϊπέι της Ταϊβάν. Αυτό το κατόρθωμα του κόστισε την απαγόρευση επανεισόδου του στη χώρα.

technolnews.blogspot.com με πληροφορίες από tovima.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!