Recents in Beach

Τεχνολογία V2V αποφυγής αυτοκινητικών ατυχημάτων (video)


H πολλά υποσχόμενη τεχνολογία Vehicle-to-Vehicle comunication (V2V) μπαίνει σε πιλοτικό στάδιο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα σύστημα επικοινωνίας μεταξύ αυτοκινήτων κάνοντας χρήση δορυφορικών ασύρματων στοιχείων με σκοπό την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων.

H Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Οδών των ΗΠΑ μέσα σε λίγες μέρες εγκατέστησε την τεχνολογία V2V σε περισσότερα από 300.000 οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους του Michigan με σκοπό να δοκιμαστεί η λειτουργία του συστήματος σε πραγματικές συνθήκες. Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να μειώσει τα ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους της χώρας.

Πώς λειτουργεί;
Η τεχνολογία V2V συλλέγει πληροφορίες όπως η θέση, η κατεύθυνση και η ταχύτητα ενός οχήματος. Ένα υπολογιστικό σύστημα επεξεργάζεται όλα αυτά τα δεδομένα και δημιουργεί ένα δίκτυο επικοινωνίας ακτίνας 300 μέτρων. Μέσα σε αυτά τα 300 μέτρα υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας όλων των αυτοκινήτων που έχουν εγκατεστημένη την αντίστοιχη συσκευή.

Ένα όχημα που φέρει την τεχνολογία V2V ανταλλάσσει δεδομένα με συχνότητα 10 φορές το δευτερόλεπτο με τα οχήματα που βρίσκονται σε ακτίνα 300 μέτρων από αυτό. Σε περίπτωση που διαπιστώσει πιθανό κίνδυνο ειδοποιεί τον οδηγό προβάλλοντας σχετικές ενδείξεις στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Εάν όλοι είχαν στα αυτοκίνητό τους GPS και δήλωναν την πορεία που θα εκτελούσαν, τότε σίγουρα ο συνδυασμός με την τεχνολογία V2V θα ήταν θεαματικός! Αυτό σίγουρα θα το δούμε στο μέλλον...



.::TechNews... the e-magazine::.


Προτεινόμενο: