Recents in Beach

Παγετώνας προκαλεί τσουνάμι και τρόμο σε τουρίστες (video)

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό όσο και «τρομακτικό» βίντεο έχει συγκεντρώσει την προσοχή των χρηστών του κυβερνοχώρου τα τελευταία 24ωρα. Η κατάρρευση ενός παγετώνα προκάλεσε μίνι τσουνάμι που απείλησε τουρίστες οι οποίοι παρακολουθούσαν το φαινόμενο.

Τι συνέβη;
Πριν από λίγες εβδομάδες ένας Αυστραλός που επισκεπτόταν τη Γροιλανδία θέλησε να δει από κοντά έναν από τους παγετώνες της. Νοίκιασε ένα τουριστικό σκάφος για να κάνει μια βόλτα σε ορισμένους από αυτούς. Κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι του σκάφους είδαν ότι ένα σημείο του παγετώνα ήταν έτοιμο να καταρρεύσει και αποφάσισαν να σταματήσουν την πορεία τους προκειμένου να βιντεοσκοπήσει ο Αυστραλός την κατάρρευση. 

Οπως όμως αποδείχτηκε οι υπεύθυνοι του σκάφους δεν είχαν εμπειρία και δεν γνώριζαν τι γίνεται όταν πέφτει ένας μεγάλος όγκος πάγων μέσα στο νερό. Ο παγετώνας πράγματι κατέρρευσε προκαλώντας ένα μίνι τσουνάμι. Οταν αντιλήφθηκαν ότι το τσουνάμι ερχόταν κατά πάνω τους προσπάθησαν να το αποφύγουν αλλά ήταν πολύ αργά. Το αγριεμένο κύμα χτύπησε το σκάφος το οποίο ευτυχώς για τους επιβάτες του δεν βούλιαξε αλλά σίγουρα η τρομάρα που πήραν θα τους μείνει αξέχαστη.

Δείτε το τρομακτικό video: 
tovima.gr

.::TechNews



Προτεινόμενο: