Recents in Beach

Η Β. Κορέα εκτοξεύει πύραυλο με νέο δορυφόρο (video)

Την περασμένη Παρασκευή, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι μεταξύ 12-16 Απριλίου θα προβεί στην εκτόξευση ενός πυραύλου ο οποίος θα μεταφέρει στο διάστημα ένα τεχνητό δορυφόρο. Η εκτόξευση θα γίνει στο πλαίσιο των εορτασμών της 100ης επετείου από τη γέννηση του δικτάτορα Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ιδρυτή της Βόρειας Κορέας.


Η ανακοίνωση αυτή έγινε μόλις 16 ημέρες μετά την συμφωνία της Πιονγκ Γιανγκ να «παγώσει» τις δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς προκειμένου να ξαναρχίσει η αμερικανική βοήθεια σε τρόφιμα προς τη χώρα, ο πληθυσμός της οποίας λιμοκτονεί. Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασαν την πράξη. Η Πιονγκ Γιανγκ επιμένει πως το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί μέρος της ειρηνικής έρευνας του διαστήματος, αλλά οι ΗΠΑ και άλλα έθνη το θεωρούν ως συγκαλυμμένο πρόγραμμα δοκιμών στρατιωτικών βλημάτων. Τον Απρίλιο του 2009 η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα πύραυλο με ένα δορυφόρο και ισχυρίστηκε ότι ο τελευταίος τέθηκε σε τροχιά –κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από κανένα παρατηρητή.


Ο πύραυλος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία προκαλώντας μεγάλη ανησυχία και λίγο αργότερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απαγόρευσε στη χώρα να πραγματοποιήσει περαιτέρω εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων για οποιοδήποτε λόγο. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τους διεθνείς οργανισμούς αεροπλοΐας, ναυσιπλοΐας και τηλεπικοινωνιών για την επερχόμενη εκτόξευση ενώ η μεγαλύτερη εφημερίδα Rodong Sinmun έγραψε πως ο πύραυλος θα ακολουθήσει πορεία «ασφαλέστερη» από εκείνη προηγούμενων εκτοξεύσεων.


Η Βόρεια Κορέα είχε συμφωνήσει να παγώσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου μαζί με τις εκτοξεύσεις πυραύλων και τις πυρηνικές δοκιμές αντί 240.000 τόνων τροφίμων. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και η Κίνα, ο στενότερος σύμμαχος και υποστηρικτής του σταλινικού βορειοκορεατικού απολιθώματος, εξέφρασε σκεπτικισμό για το εγχείρημα…





techblog.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!