Recents in Beach

Εφαρμογή υποστήριξης πασχόντων από Αλτσχάιμερ

Η ομάδα Symbiosis είναι η νικήτρια στους ελληνικούς τελικούς του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού Imagine Cup που διοργανώνει η Microsoft. Η πρόταση της Symbiosis αποτελεί μια νέα θεώρηση της υποστήριξης των μελών της κοινότητας της νόσου Αλτσχάιμερ, η οποία μέσω της προηγμένης σχεδίασής της στοχεύει στη διευκόλυνση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.




Το όλο περιβάλλον της Symbiosis αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, προσαρμοζόμενης στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή και ενεργοποιεί πνευματικές και φυσικές δεξιότητές τους, ενισχύοντας παράλληλα την αίσθηση της αυτονομίας και αυτοπεποίθησης.


Η πορεία της αλληλεπίδρασης με τη Symbiosis καταγράφεται συνεχώς, παρέχοντας (μέσω cloud) άμεση ενημέρωση στον περιθάλποντα και στο συνδεόμενο με τον ασθενή ιατρό. Μέσω της Symbiosis, o ιατρός, μπορεί να διαχειρίζεται τους ασθενείς του ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο μέσω της σύνδεσής του από το smartphone του στη βάση δεδομένων (SymbioCloud).


Το σχετικό project ανέπτυξαν οι Δημήτρης Μανδηλιώτης, Κώστας Τούμπας, Κατερίνα Κυπριώτη, Κική Κάζα, φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την επίβλεψη του Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου.


Ο κ. Ernst-Jan Stigter, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της επιχειρηματικής καινοτομίας στην ανάπτυξη: «Για τη Microsoft, η επένδυση στην καινοτομία συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης και προόδου. Με την πεποίθηση ότι εάν προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον, οφείλουμε να επενδύσουμε στους νέους μας, στο πάθος τους για εφευρετικότητα και στις φρέσκες τους ιδέες, αναπτύσσουμε δράσεις που έχουν ως στόχο να εμπνέουν και να παρακινούν τους νέους ανθρώπους, ώστε αυτοί να δημιουργούν και να καινοτομούν».


Ο διεθνής διαγωνισμός Imagine Cup πραγματοποιείται από το 2003, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον περισσότερων από 1,4 δισεκατομμύριο φοιτητών παγκοσμίως, ενώ στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 300.000 φοιτητές. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στην Ελλάδα από το 2004, με τη συμμετοχή μέχρι σήμερα 5.500 ατόμων.


Πέρα από την πρώτη θέση παγκοσμίως που έλαβε η ομάδα Alaniarides πέρυσι, συμμετέχοντας στην κατηγορία «Interoperability Challenge», ελληνικές ομάδες έχουν και παλαιότερα κερδίσει σημαντικούς τίτλους. Συγκεκριμένα τα projects «Sign2Talk» το 2005 και «SmartEyes» το 2004 είχαν κατακτήσει αντίστοιχα τη δεύτερη και τρίτη θέση παγκοσμίως, συμμετέχοντας στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού».


Η ομάδα Symbiosis θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς


protothema.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!