Recents in Beach

Το τελευταίο ταξίδι του Enterprise

Το τελευταίο του ταξίδι έκανε εχθές το ιστορικό διαστημικό λεωφορείο της ΝΑSA , Enterprise, προσδεδεμένο στη «ράχη» ενός Boeing τζάμπο τζετ 747.Το Enterprize – που πήρε το όνομά του από το γνωστό διαστημόπλοιο της τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας «Star Trek» - πέταξε, έστω και με δανεικά φτερά , για τελευταία φορά, πάνω από τον ουρανό της Νέας Υόρκης προσφέροντας θέαμα και συγκίνηση σε όσους τυχερούς παρακολούθησαν την ταξίδι του.


Το 30χρονο πλέον διαστημικό λεωφορείο αναχώρησε από την Ουάσινγκτον και τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη, όπου πλέον εκτίθεται στο παροπλισμένο αεροπλανοφόρο Intrepid, το οποίο λειτουργεί ως μουσείο.


Το Enterprise είναι το πρώτο «δοκιμαστικό» διαστημικό λεωφορείο της ΝΑSA που εκτέλεσε κρίσιματεστ προσέγγισης και προσγείωσης στα τέλη της δεκαετίας του '70 στην Καλιφόρνια, προετοιμάζοντας το έδαφος για την πρώτη εκτόξευση διαστημικού λεωφορείου που έγινε το 1981.


Πριν 10 ημέρες, με τον ίδιο τρόπο πέταξε για τον τελευταίο του προορισμό, το Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος στην Ουάσινγκτον, το ιστορικό διαστημόπλοιο Discovery, το οποίο ήταν το πρώτο από τα τρία λεωφορεία του προγράμματος της NASA που συνταξιοδοτήθηκε.


zougla.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!