Recents in Beach

Εκτός ηλιακού συστήματος το Voyager 1

Το διαστημικό σκάφος Voyager 1, που εκτοξεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1977 θα βγει εκτός του ηλιακού μας συστήματος και θα εισέλθει στον διαστρικό χώρο, όπου δεν έχει βρεθεί άλλο σκάφος.


Σύμφωνα με την αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, το σκάφος που ταξιδεύει στο διάστημα τα τελευταία 35 χρόνια, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόσταση 17 δισ. χλμ από τον Ήλιο, πετώντας μέσα σε μια περιοχή φορτισμένων σωματιδίων που οι επιστήμονες εκτιμούν ότι προέρχονται από τον Ήλιο.


Αυτό τεχνικά σημαίνει για τους επιστήμονες, ότι το σκάφος βρίσκεται ακόμη εντός του Ηλιακού Συστήματος.


Σύμφωνα με τους επιτελείς της NASA, το Voyager 1 σε λίγους μήνες θα βρεθεί σε μια πλήρως αχαρτογράφητη περιοχή, αποκαλύπτοντας στοιχεία που δεν έχουμε διανοηθεί.


Ο δίδυμος αδελφός του Voyager 1, το Voyager 2, εκτοξεύτηκε λίγες ημέρες νωρίτερα από τον πρώτο, τον Αύγουστο του 1977, αλλά αυτήν τη στιγμή το βρίσκεται περίπου 2 δισ. χλμ πίσω από το Voyager 1.


Αρχικός στόχος ήταν η εξερεύνηση του Δία, του Κρόνου και του Ουρανού, αποστολή που ολοκληρώθηκε το 1989, όμως ακόμα και σήμερα, τα δύο σκάφη εξακολουθούν παραδόξως να στέλνουν πληροφορίες από το ηλιακό μας σύστημα.


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!