Recents in Beach

Online σπουδές στο ΜΙΤ!

MITx, η νέα πρωτοβουλία online μάθησης του MIT
Δωρεάν «αυτοματοποιημένες σπουδές» άρχισε να προσφέρει το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.


To Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο, λανσάρει το πρώτο δωρεάν πρόγραμμα σπουδών στο οποίο οι φοιτητές σπουδάζουν online και βαθμολογούνται αυτόματα από υπολογιστές.


Η νέα σειρά μαθημάτων, με την ονομασία MITx, ξεκινά πιλοτικά το Μάρτιο με το πρόγραμμα σπουδών «Κυκλώματα και Ηλεκτρονική», το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο.


Οι απόφοιτοι δεν θα λαμβάνουν πτυχίο, αλλά βεβαίωση σπουδών με το όνομα του MIT. Τα online μαθήματα βασίζονται στο αντίστοιχο πρόγραμμα που ακολουθούν οι φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη του ΜΙΤ και δεν είναι πιο «χαλαρά», διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος.


Πολλά ακόμα μεγάλα πανεπιστήμια προσφέρουν σήμερα εκπαιδευτικό υλικό στο Διαδίκτυο, το MIT όμως πιστεύει ότι η νέα προσέγγιση έχει το δυναμικό να «καταρρίψει τα εμπόδια στην εκπαίδευση».


Η βασική διαφορά είναι ότι το νέο πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους online φοιτητές, καθώς περιλαμβάνει εικονικά εργαστήρια, ηλεκτρονικά συγγράμματα, εκπαιδευτικά βίντεο, φόρουμ συζήτησης και αυτοματοποιημένη βαθμολόγηση.


Η αίτηση εγγραφής δεν θέτει επίσημες προϋποθέσεις, ωστόσο οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γνώσεις μαθηματικών και θετικών επιστημών.


Αν το πιλοτικό πρόγραμμα πετύχει, θα ακολουθήσουν αντίστοιχα προγράμματα σπουδών στη Βιολογία, τα Μαθηματικά και τη Φυσική.


tovima.gr Science


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!