Recents in Beach

Βραβευμένες ελληνικές, καινοτόμες λύσεις σε παλιά προβλήματα

Τα βραβεία του 2ου «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»


Εφαρμογές που λύνουν τα χέρια στα μίνι-μάρκετ, αναβαθμίζουν την αισθητική των φωτοβολταϊκών, εκπαιδεύουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, καθιστούν εφικτή την απευθείας αποστολή του ελληνικού ελαιολάδου από τον παραγωγό σε κάθε γωνιά του κόσμου, ή αξιοποιούν την συλλογική αγοραστική μας δύναμη βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων από την Εθνική Τράπεζα, στον διαγωνισμό i-bank, Τεχνολογία και Καινοτομία.


Στους νικητές του δεύτερου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα απενεμήθησαν δέκα βραβεία.



  • Το πρώτο χρηματικό βραβείο είκοσι χιλιάδων ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Φώτη Κουτουβέλη, Ορέστη Ευάγγελου Τζανετή και Κωνσταντίνου Καζανή για την πρότασή τους με τίτλο «i-kiosk». Πρόκειται για μια κάθετη και ολοκληρωμένη λύση μηχανοργάνωσης για την αγορά των περιπτέρων και minimarkets (B2C) στην οποία προστίθενται νέες παρεχόμενες υπηρεσίες B2Β προώθησης προϊόντων και marketing.


  • Το δεύτερο χρηματικό βραβείο δέκα χιλιάδων ευρώ απονεμήθηκε στην Μαντελένα Ανηψητάκη για την πρότασή της με τίτλο «Αναβάθμιση της αισθητικής των φωτοβολταϊκών συστημάτων (Φ/Β) μέσα από κλασικά - παραδοσιακά μοτίβα και χρώματα».
  • Το τρίτο χρηματικό βραβείο έξι χιλιάδων ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Συμεών Ρετάλη, Πέτρου Γεωργιακάκη, Ιωάννη Αράπογλου, Μιχάλη Μπολουδάκη και Μιχάλη-Χρόνη Βολάνη για την πρότασή τους με τίτλο «Διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με ανίχνευση κίνησης από κάμερα (motion detection web cam) για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες».
  • Το τέταρτο χρηματικό βραβείο τεσσάρων χιλιάδων ευρώ απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Χρηστίδη για την πρότασή του με τίτλο «ENTaSIS: ENTerprise Social Information-management System Διαδικτυακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εταιρικής Πληροφορίας βασισμένη σε λειτουργίες Κοινωνικού Λογισμικού και Συστημάτων Προτάσεων».

Έξι ακόμη χρηματικά βραβεία χιλίων πεντακοσίων ευρώ το καθένα απονεμήθηκαν στους:



  • Νίκο Αρκούδη για την πρότασή του με τίτλο «One Stop Shop/ Πλατφόρμα για τυποποίηση και ηλεκτρονικό εμπόριο ελαιολάδου και προϊόντων ελιάς απευθείας από έλληνες παραγωγούς στην παγκόσμια αγορά».
  • Ομάδα των Ελισάβετ Μίληση, Γιώργου Κάραλη και Ιωάννη Βενετικίδη για την πρότασή τους με τίτλο «FREEWISH.GR Μέσο υλοποίησης δημιουργικών και καινοτόμων έργων».
  • Ομάδα των Αθανάσιου Μυστακίδη, Νικόλαου Παρούση και Νικόλαου Στεργίου για την πρότασή τους με τίτλο «Clustericus.com / Hλεκτρονική Πλατφόρμα για την διαπραγμάτευση και την πραγματοποίηση συλλογικών αγορών μέσα από διαδικασίες & εργαλεία κοινωνικής διαδικτύωσης».
  • Κωνσταντίνο Μωραΐτη για την πρότασή του με τίτλο «Αυτόματη μηχανή συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας από βιομάζα σε μικρή κλίμακα».
  • Χρήστο Ξενακίδη για την πρότασή του με τίτλο «Υλοποίηση εφαρμογής για Smartphone(με android) προσανατολισμένη σε ασθενείς της νόσου Αλτζχάιμερ.»
  • Ομάδα των κ. Νικόλαου Τσάμη και Παναγιώτη Σαλωνίτη για την πρότασή τους με τίτλο «Internet TV: Αγορές με Κοινωνική Δικτύωση από την τηλεόραση».



in.gr Τεχνολογία


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!