Recents in Beach

Η υψηλή τεχνολογία μπορεί να γίνει ένα επικίνδυνο όπλο

Άργησε κάπως η κυβέρνηση των ΗΠΑ να παραδεχτεί ανοιχτά ότι η υψηλή τεχνολογία μπορεί να γίνει όπλο εξίσου επικίνδυνο με τα κανονικά, όμως όπως φαίνεται τελικά ήρθε η ώρα.


Μια άλλη εκδοχή είναι ότι πρόκειται για έναν ακόμα τρόπο να καταφερθεί εναντίον αυτών που θεωρεί εχθρούς της. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Washington Post, ο πρόεδρος Ομπάμα πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει σχέδιο που θα προβλέπει κυρώσεις για ξένους φορείς που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για την καταπάτηση ανθρώπινων ή πολιτικών δικαιωμάτων ενώ παράλληλα θα προσφέρει επιχορηγήσεις σε φορείς που θα συμβάλλουν στο αντίθετο.


Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται περιπτώσεις όπως αυτές που σημειώθηκαν πέρσι, στις κινητοποιήσεις στον αραβικό κόσμο, ενώ στην πρώτη η εφημερίδα χρησιμοποιεί ως παράδειγμα το Ιράν και την τεχνική βοήθεια που πρόσφερε στη συριακή κυβέρνηση προκειμένου να τις αντιμετωπίσει.


Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς, ωστόσο, τι θα γίνει με τις αμερικανικές εταιρείες που εκούσια ή ακούσια εμπίπτουν στο παραπάνω παράπτωμα...


inews.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!