Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Διάκριση και βήμα για την επιστήμη

Το πρώτο βραβείο ερευνητικής εργασίας στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας που έγινε στη Θεσσαλονίκη, από τις 17 ως τις 20 Μαΐου πήρε η ερευνητική ομάδα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Η ομάδα αποτελείται από τους Ι. Κοσμά, Ξ. Κίτσου, Δ. Πέσχο, Α. Ευαγγέλου, Λ. Λαζάρου, Τ. Στέφο, Η. Tournaye, Ι. Πραπά, Κ. Ζηκόπουλο και Ι. Γεωργίου και ο ακριβής τίτλος της εργασίας είναι "Everolimus, An mTOR Pathway Inhibitor Is Highly Successful On Ovarian Hyperstimulation Syndrome By Reducing Ovarian Weight And Vascular Permeability: A Preclinical Experimental Randomized Controlled Study".


Η εργασία αφορά στη μελέτη της δράσης φαρμακευτικών ουσιών για τη καταστολή του Συνδρόμου Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών. Η συγκεκριμένη πάθηση αποτελεί μία επιπλοκή της απόκρισης των ωοθηκών μετά τη χορήγηση εξωγενών ορμονών του φύλου, κατά τη πραγματοποίηση κύκλων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες με σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών που αποτελούν περίπου το 10% των γυναικών.


Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε πειραματόζωα και η αποτελεσματικότητα της δράσης της φαρμακευτικής ουσίας που χορηγήθηκε, οδήγησε σε ενθαρρυντικά συμπεράσματα για τη μείωση των σοβαρών συμπτωμάτων του συνδρόμου και θέτει τις βάσεις για περαιτέρω κλινικές μελέτες στους ανθρώπους.


agon.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!