Recents in Beach

«Έφυγε» η Σάλι Ράιντ, η πρώτη γυναίκα αστροναύτης των ΗΠΑ

Νικημένη από τον καρκίνο πέθανε σε ηλικία 61 ετών η πρώτη Αμερικανίδα αστροναύτης, Σάλι Ράιντ.


Η Σάλι Ράιντ είχε τέσσαρα πανεπιστημιακά διπλώματα, περιλαμβανομένου ενός διδακτορικού φυσικής από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, και ήταν μέλος της πρώτης τάξης αστροναυτών της NASA που περιελάμβανε γυναίκες, το 1978.


Πέντε χρόνια αργότερα, το 1983, η Σάλι Ράντ επελέγη μαζί με τέσσαρες άνδρες αστροναύτες να υπηρετήσει ως μέλος του πληρώματος της αποστολής του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ.


Η αποστολή εκείνη την έκανε είδωλο πολλών νεαρών κοριτσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για το επίτευγμα της Σάλι να γίνει η πρώτη Αμερικανίδα που επισκέφθηκε το διάστημα.


Η Σάλι Ράιντ επέστρεψε για μια ακόμη φορά στο διάστημα με το Τσάλεντζερ, το 1984. Επίσης, υπηρέτησε σαν μέλος της ομάδας που διερεύνησε το ατύχημα στο Τσάλεντζερ το 1986 και την τραγωδία που σημειώθηκε με την έκρηξη του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια κατά την επιστροφή του στην Γη το 2003.


Αργότερα η Σάλι Ράιντ ίδρυσε μια εταιρεία που στόχευε στο να ενθαρρύνει κοπέλες και νεαρές γυναίκες να ακολουθήσουν καριέρες στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.


Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτηρίζει την Σάλι Ράιντ εθνική ηρωίδα και λαμπρή προσωπικότητα, που προώθησε τα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες στα αμερικανικά σχολεία.


skai.gr


.::TechNews... the e-magazine::. Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!