Recents in Beach

Έρχονται τα Smartglasses (video)

Εάν το 2000 σας έλεγε κάποιος για τα Smartphones μάλλον θα χαμογελούσατε ειρωνικά για τον φαντασιόπληκτο φίλο σας... Πλέον τίποτα δεν μας κάνει να χαμογελάμε μ' αυτόν τον τρόπο, καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι πολύ πιο γρήγορη απ' όσο υπολόγιζαν και οι πιο αισιόδοξοι επιστήμονες.


Πολύ σύντομα λοιπόν έρχονται τα Smartgrasses. Πρόκειται για γυαλιά που έχουν ενσωματωμένο μικροεπεξεργαστή και λειτουργικό σύστημα που θα υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση με άλλες συσκευές του σπιτιού.


Στην απλούστερή του μορφή, θα δίνει τη δυνατότητα να σερφάρεις στο Internet κοιτώντας μέσα από τα έξυπνα γυαλιά, χωρίς όμως να χάνεις την οπτική επαφή με το υπόλοιπο περιβάλλον. Θα μπορείς να ακούς μουσική με ασύρματες ψείρες επιλέγοντας το τραγούδι που επιθυμείς ακριβώς όπως και σε ένα ipod. Οι απαιτούμενες κινήσεις πλοήγησης θα γίνονται με τα χέρια κάνοντας χρήση τεχνολογίας Kinetic.


Εάν πάμε λίγο πιο μελλοντικά, τα έξυπνα γυαλιά θα αναγνωρίζουν τις κινήσεις των ματιών για την πλοήγηση στις εφαρμογές. Επίσης, η τεχνολογία θα επεκταθεί και στα τζάμια των παραθύρων των σπιτιών έχοντας φυσικά ένα κεντρικό router για τον συγχρονισμό και την τροφοδότηση όλων των... Smartdevices.


Βέβαια, οι εταιρείες πάντα θέλανε, πριν βγάλουν ένα προϊόν στην αγορά, να προετοιμάσουν το κοινό για την  νέα τεχνολογία αλλά και να... μετρήσουν τον σφυγμό του αγοραστικού κοινού μειώνοντας έτσι όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιθανότητες αποτυχίας πωλήσεων. Η ΝΟΚΙΑ λοιπόν (και όχι μόνο) φιλοδοξεί να παράγει τέτοιου είδους τεχνολογία και μας κάνει μια παρουσίαση των Smartglasses.





technolnews.blogspot.com


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!