Recents in Beach

Ανεμιστήρες χωρίς πτερύγια [video]



Η εταιρεία dysonι προωθεί μια νέα εφεύρεση του Sir James Dyson που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της αεροναυπηγικής για να επιταχύνει τον αέρα από 15 έως 18 φορές για να δημιουργήσει ροή προς συγκεκριμένη κατεύθυνση χωρίς την ύπαρξη πτερυγίων. 


Η αρχή λειτουργίας είναι η δημιουργία πτώσης πίεσης στην πλευρά αναρρόφησης με αποτέλεσμα να επιταχύνεται ο αέρας προς την αντίθετη πλευρά. Πιο συγκεκριμένα, στην βάση της συσκευής υπάρχει ένας πολύ ισχυρός αναρροφητής που διοχετεύει τον αέρα με μεγάλη ταχύτητα στο κυλινδρικό τμήμα μέσω μικρών ανοιγμάτων με συγκεκριμένη διεύθυνση. Η εσωτερική επιφάνεια του κυλινδρικού τμήματος, εμπνευσμένη από την αεροναυπηγική, δημιουργεί ροϊκά φαινόμενα που δημιουργούν την κατάλληλη πτώση πίεσης δημιουργώντας εν τέλη ένα νοητό ακροφύσιο προς την πλευρά που θέλουμε να επιταχύνουμε την ροή. Έτσι, δημιουργείται μια πολύ ομαλή ροή αέρα [video]
Σύμφωνα με τους Times του λονδίνου ο εφευρέτης και βιομηχανικός σχεδιαστής Sir James Dyson έχει περιουσία πάνω από 1 δισεκατομμύριο με κύρια ασχολία του τις ηλεκτρικές σκούπες που δεν έχουν σακούλα αλλά φιλτράρουν τα σωματίδια και τη βρομιά με περιστρεφόμενο αέρα.
Φυσικά, οι νέες συσκευές δεν είναι καθόλου φθηνές καθώς η έκδοση των 10 ιντσών έχει 300 δολάρια, αλλά παρουσιάζουν αρκετά πλεονεκτήματα, όπως η ποιότητα ροής προς τον άνθρωπο, η δυνατότητα καθαρισμού του ανεμιστήρα καθώς και η ασφάλεια λόγω έλλειψης μεταλλικών ή πλαστικών πτερυγίων που περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα.

Πώς λειτουργεί η συσκευή

Επίδειξη συσκευής

Η συσκευή μοιάζει τεχνολογικά προηγμένη αλλά στην πραγματικότητα είναι μια εφεύρεση πρακτικής αξίας, κάτι που φυσικά δεν μειώνει την αξία της. Σύμφωνα με τους Times του λονδίνου ο εφευρέτης και βιομηχανικός σχεδιαστής Sir James Dyson έχει περιουσία πάνω από 1 δισεκατομμύριο με κύρια ασχολία του τις ηλεκτρικές σκούπες που δεν έχουν σακούλα αλλά φιλτράρουν τα σωματίδια και τη βρομιά με περιστρεφόμενο αέρα.